Budowanie Odporności z Zieloną Żywnością Funkcjonalną
Chciałabym przedstawić Wam kilka możliwości zapobiegania chorobom, a także wyjaśnić, jak może Wam w tym pomóc Zielona Żywność Sok z Młodego Jęczmienia i Chlorella Pyrenoidosa Sorokiniana
Otóż układ odpornościowy jest zbiorem mechanizmów komórkowych, który chroni Nas przed czynnikami szkodliwymi pochodzącymi ze środowiska zewnętrznego, m.in. przed wirusami, bakteriami, grzybami, pasożytami, alergenami. Chroni nas jednak także przed wewnętrznymi czynnikami szkodliwymi, czyli obumarłymi komórkami, uszkodzonymi komórkami i tkankami lub komórkami nowotworowymi.
Układ odpornościowy utrzymuje równowagę środowiska wewnętrznego organizmu.
Regularne stosowanie Zielonej Żywności zapewnia prawidłowe odżywienie i nasycenie organizmu w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania witaminy i minerały przyswajalne na poziomie komórkowym, za jej pomocą uzupełniamy też białko, nienasycone kwasy tłuszczowe, następuje bezpieczna detoksykacja organizmu, który dzięki temu ma zapewnione wszelkie warunki do samoregeneracji
Chlorella i Jęczmień jakości terapeutycznej działają prebiotycznie i probiotycznie co oznacza, że wspierają namnażanie się bakterii jelitowych mających zasadnicze znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Na zdrowie mikrobiomu wpływa wiele wyjątkowych substancji biologicznie czynnych, m.in. beta-glukany, sporopolenina, polifenole ,enzymy i tryptofan, aminokwas zawarty w zielonym jęczmieniu z którego powstaje hormon melatonina. Bierze ona udział w koordynacji rytmu dnia i nocy, poprawiając jakość snu. Wspomniany wyżej tryptofan jest ważny także dla wytwarzania serotoniny, czyli hormonu szczęścia. To przekaźnik impulsów nerwowych, który wpływa na nasz nastrój, apetyt, sen. Gdy spada poziom serotoniny, następuje pogorszenie nastroju, a nawet depresja a to negatywnie wpływa na odporność
Chlorella wspiera wytwarzanie przeciwciał klasy IgA, które są ważną częścią linii obrony organizmu, jaką tworzy bariera śluzówkowa. Stymulują również prawidłowe funkcjonowanie komórek NK, makrofagów, limfocytów T, wspierają one wytwarzanie immunoglobulin. Chlorella zawiera też chlorellinę, która ma działanie antybiotykowe i wpływa bezpośrednio na bakterie patogenne.
Zielona Żywność jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy, które niszczą wolne rodniki, odpowiedzialne za uszkodzenie komórek, w tym uszkodzenia DNA. Tym samym przeciwutleniacze spowalniają starzenie się komórek, skutecznie chronią też przed promieniowaniem UV.
Sok z Młodego Jęczmienia i Chlorella zawierają czysty chlorofil prosto ze słońca, który jest odpowiednikiem naszej hemoglobiny. Dzięki temu odbudowują naszą krew i oczyszczają z tego co zbędne.
Wspomniany już Chlorofil zawarty w Zielonej Żywności ma także właściwości antybakteryjne, niszczy też bakterie anaerobowe. Jednocześnie unicestwia pleśnie, drożdżaki, pasożyty i niektóre typy wirusów. Wspomaga gojenie się ran, co wykorzystujemy przy częstych urazach, wspomaga gojenie śluzówek, m.in. w czasie anginy lub infekcji jelitowych, uszczelnia jelita, odbudowuje kosmki jelitowe , działa silnie naprawczo ogólnoustrojowo
Stosujemy zielonki już od ponad roku. Wiele dolegliwości nam się cofnęło jak i mamy lepszą odporność. Dzieci 6 i 4 przestały chorować, najlepsza frekwencja w przedszkolu. Jest to wspaniały nawyk aby dodać do organizmu wszelkich niezbędnych witamin i minerałów. W dzisiejszych czasach jest szalenie ważne aby dobrze się odżywiać i na bieżąco oczyszczać ze zbędnych toksyn w organizmie. Polecam zielonki mają nieoceniona MOC 🌱💚🌱💚
Super informacje 💚
Zielonki pięknie podnoszą odporność 🙂
Dopiero zaczęłam je spożywać, mam nadzieję, że mi również pomogą, w mojej chorobie i odporności. 🙏