Celiakia, Sibo, Jelito Drażliwe i inne schorzenia przewodu pokarmowego
Czy Nasza Zielona Żywność jest faktycznie BEZGLUTENOWA i może Nam pomóc w pozbyciu się tych schorzeń?
Dziś odpowiemy na bardzo częste i oczywiste pytanie, na które mamy bardzo prostą odpowiedź. Pytanie dotyczy występowania (lub lepiej braku) Glutenu w Naszych Produktach
Najczęściej pytacie nas czy Gluten występuje w Naszych zielonych produktach Soku z Młodego Jęczmienia i Chlorelli ??
Dla pewności od razu Was wyprzedzę i w skrócie odpowiem…
Otóż NIE…
Nasza Zielona Żywność jest BEZGLUTENOWA
Gluten w Naszej Zielonej Żywności Nie występuje…
Jęczmień jako roślina uprawna oczywiście należy do zbóż, a zatem także w jego dojrzałych ziarnach znajdziemy glikoproteiny glutenowe.
To jak to jest w przypadku naszych zielonych produktów ?
Wyjaśnijmy to sobie – bez ściemniania i bez Glutenu
Nasza Firma jako największa firma w branży Zielonej Żywności Funkcjonalnej na rynku spotyka się z nie do końca uczciwymi praktykami konkurencji, oferującej niskiej jakości, a jeśli chodzi o gluten, wręcz niebezpieczne produkty
Najczęściej przy tym są to „produkty z trawy” – Jęczmień, pszenica lub różne mieszanki, które zgodnie z deklaracjami mają być bezglutenowe, jednak przeczą temu wyniki analiz laboratoryjnych. Przyczyną tego bywa niedotrzymanie właściwego procesu uprawy. W przypadku traw zbiór roślin może nastąpić w zbyt późnej fazie wzrostu, gdy w roślinach są już zawiązane kłoski z ziarnami….I chociaż ani kłosów, ani ziaren nie widać na polu i na roślinach, one już tam są. Dlatego przetwarzana później biomasa zawiera glikoproteiny „glutenowe” (w przypadku pszenicy jest to gluten, w przypadku jęczmienia – tak zwana Hordeina).
To jest produkcyjne niechlujstwo, które jednak psuje opinię na temat zielonej żywności jako takiej, ale przede wszystkim zagraża zdrowiu konsumentów
Według szacunków, na Celiakię cierpi w przybliżeniu 1% populacji, alergię na gluten ma też około 1%, a nieceliakalną nietolerancję glutenu ma około 3–6% populacji. To zdecydowanie nie jest mało i wydaje się, że te liczby nie spadają…
Jednak w przypadku Wszystkich Naszych Produktów nie musicie mieć żadnych obaw
Naszą odpowiedzialnością i naszą pracą jest dbanie o to, aby jakiekolwiek Wasze obawy nie miały podstaw gdyż …
WSZYSTKIE NASZE PRODUKTY KONTROLUJEMY LABORATORYJNIE POD KĄTEM OBECNOŚCI (BRAKU) GLUTENU
Robimy tak w odniesieniu do wszystkich naszych produktów, także tych, w których z ich biologicznej natury gluten nie może występować jak alga Chlorella
Kontrolujemy w ten sposób wszystkie dostawy produktów, przy czym wynik analizy laboratoryjnej jest zawsze poniżej 5 mg/kg, czyli poniżej progu detekcji laboratoryjnej (mimo że jako bezglutenowy, zgodnie z obowiązującą legislatywą, może być oznaczony produkt z zawartością glutenu do 20 mg/kg). Wszystkie produkty testujemy w niezależnych laboratoriach.
Stosujemy i szanujemy zasadę Hipokratesa: Primum non nocere – Po pierwsze nie szkodzić
Jaka jest korzyść spożywania Soku z młodego Jęczmienia i Chlorelli Pyrenoidosy Sorokiniany przy zaburzeniach ze strony przewodu pokarmowego Celiakii, Sibo i innych schorzeniach przewodu pokarmowego ??
Wsparcie przy Chorobach Autoimmunologicznych Zieloną Żywnością sprawia, że można się od Nich uwolnić
To jednak kwestia indywidualna, a sukces zwykle zależy od kompleksowego działania i systematyczności w spożywaniu….
Zielona Żywność, właśnie przez swój kompleksowy wpływ na organizm, przyczynia się w znacznym stopniu do całkowitego ustąpienia objawów mimo iż nie jest lekiem.
Bardzo podoba mi się blog, jest pełen informacji, w prosty sposób opisuje działanie zielonej żywności na organizm.
Super informacje 💚
ZIELONY cud natury 💚