WITAMINA D

CENNA I WAŻNA

Niedobór witaminy D to w populacji Zachodu znany problem. Witamina D ma znaczenie dla wchłaniania wapnia i fosforu z pożywienia do krwi, uczestnicząc tym samym w wielu kluczowych procesach fizjologicznych. W sumie bierze udział w 200 reakcjach w organizmie dlatego nazywana jest Hormonem ☝️

Długotrwały jej niedobór może spowodować zaburzenia odporności, osteoporozę, nasilenie próchnicy zębów, przyczynia się też do rozwoju chorób serca lub choćby choroby Alzheimera, depresji czy zmian nowotworowych i wielu innych.

Skąd pozyskiwać witaminę D?

Czy Chlorella Pyrenoidosa Sorokiniana i Sok z Młodego Jęczmienia może Nam w tym pomóc?

Oczywiście, że tak ☝️

Istnieją dwa źródła, których Organizm pobiera ten cenny Hormon 👇

🌿 Nasz organizm potrafi ją wyprodukować w skórze wystawionej na działanie promieniowania słonecznego, wykorzystując jego składnik UVB.

Opalanie jest dla nas głównym źródłem witaminy D. Gdy oddalamy się od Słońca, gdy nadchodzi jesień i zima, w skórze powstaje zdecydowanie mniej witaminy D. I właśnie wtedy znaczenia nabierają jej źródła żywnościowe☝️

🌿Z pożywienia

Do produktów żywnościowych, które są znanymi źródłami witaminy D, zaliczamy grzyby, wątróbkę, tłuszcz rybi, jajka…i wielu innych.

I Tutaj przychodzi również znaczącą dawka witaminy D z Energią Słoneczną od Naszej Chlorelli Pyrenoidosa Sorokiniana 😍

Znaczącym źródłem witaminy D jest także Chlorella, a jej regularne spożywanie pomaga rozwiązać jeden z częstych problemów cywilizacyjnych☝️

Tajemnica tkwi w tym, że Chlorella zawiera też inne substancje, które biorą udział w procesach związanych z funkcjami witaminy D.

Chlorella to nie jest jedna odizolowana substancja, która sama bardzo niewiele może zdziałać. Jest źródłem dziesiątek substancji, które działając synergicznie, rozkręcają mechanizm uzdrawiających procesów w całym organizmie☝️

Chlorella Pyrenoidosa Sorokiniana, z wielu powodów, jest fascynującym organizmem😍

Przyjrzyjmy się jej dwóm składnikom, które w znaczący sposób są związane ze słońcem. To Witamina D i cenny Chlorofil

💚

Chlorella ma najwięcej zielonego pigmentu, Chlorofilu, ze wszystkich źródeł żywności na świecie, jest też w czołówce, jeśli chodzi o zawartość często deficytowej witaminy D ale i innych cennych witamin 😍

CHLOROFIL, PŁYNNE ☀️

Chlorofil jest dobrze znanym zielonym barwnikiem roślin. Potrafi gromadzić energię słoneczną i przekształcać ją na energię chemiczną. My, w odróżnieniu od roślin, nie potrafimy sami wyprodukować Chlorofilu. Jest jednak dla nas bardzo korzystny, dlatego dobrze, gdy Zielona Żywność na stałe trafi do naszego jadłospisu. W chirurgii i pielęgnacji Chlorofil jest wykorzystywany ze względu na swoje właściwości gojące. Wspomaga procesy regeneracyjne na uszkodzonej skórze i śluzówkach – granulację i epitelizację. Łagodzi także swędzenie, ból i nieprzyjemny zapach przewlekłych ran. Właściwości dezodorujące sprawdzają się zresztą nie tylko przy zewnętrznym, ale też wewnętrznym użyciu.

Chlorofil potrafi zagoić nasze ciało zarówno od środka, jak i na zewnątrz. Poza tym chlorofil stymuluje procesy krwiotwórcze i jednocześnie pomaga ograniczyć niebezpieczne mutacje komórek.

Sok z młodego zielonego jęczmienia jako jedyny jest też bogaty w ciekawy przeciwutleniacz – tak zwany GIV. Jakby tego było mało, młody jęczmień pełen jest cennych witamin, i to w bardzo dużych dawkach- A, C, E, K, które są niezbędne żeby witamina D (zwana Hormonem) mogła prawidłowego być przyswojona.

Posiada też witaminy z grupy B, kwas foliowy, beta-karoten. Oprócz tego w składzie soku z młodego jęczmienia znajduje się dużo minerałów, zarówno makro- jak i mikroelementów, których regularne spożywanie przynosi korzyści dla organizmu….. także jak sami widzicie nic nie występuje osobno dlatego żaden wyizolowany suplement diety nie naprawi organizmu w przeciwieństwie do Nieocenionych Darów Natury💚

SOK Z MŁODEGO JĘCZMIENIA

Jest idealnym uzupełnieniem i świetnie współpracuje z Naszą Chlorellą Pyrenoidosa Sorokiniana spożywane razem działają w synergii, czterokrotnie zwiększa się ich działanie na organizm… uzupełniają się dzięki temu szybciej wracamy do Zdrowia 😍

Sok z młodego jęczmienia jest bogatym źródłem witaminy E, która najlepiej się wchłania w towarzystwie innych witamin rozpuszalnych w tłuszczach jak A,K i D…Przyczynia się ona do ochrony komórek organizmu przed uszkodzeniem oksydacyjnym przez wolne rodniki. Jest naturalnym źródłem karotenoidów, chlorofilu, polifenoli roślinnych oraz enzymu SOD, katalizującego dysmutację anionorodnika ponadtlenkowego…

Dodatkowo Nasz Sok z młodych liści jęczmienia nie zawiera błonnika ani glutenu, których nie zdążył jeszcze wyprodukować w swoim krótkim życiu. Jest to dobra wiadomość dla osób, które cierpią na najróżniejsze schorzenia i nie mogą przyjmować tych substancji w żadnej postaci☝️

Dlatego najlepiej Wit D dostarczać przez ekspozycję ciała na słońce wtedy w jesteśmy w stanie przyswoić jej najwięcej w naturalnej formie przyswajalnej bezpośrednio przez komórki☝️

Również w pożywieniu gdzie występuje ona w towarzystwie innych niezbędnych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach A,E,K ale nie tylko, bardzo ważnym elementem jest też Magnez i Inne pierwiastki gdyż tak jak w Naturze witaminy i minerały występują i działają razem w Synergii dzięki czemu organizm przyswaja je w odpowiedniej formie….

Zielona Żywność jest świetnym rozwiązaniem dla każdego gdyż dostarcza Nam WSZYSTKICH Niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witamin i minerałów bezpośrednio przyswajalnych przez Nasze Komórki co sprawia, że organizm sam reguluje wszystkie zaburzone procesy samoregeneracji, oczyszczania w organizmie… dzięki czemu szybko wracamy do Zdrowia 💚

Reasumując pamiętajmy, że Nasze Zdrowie jest w Naszych Rękach💚

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *