CENNA I WAŻNA
Niedobór witaminy D to w populacji Zachodu znany problem. Witamina D ma znaczenie dla wchłaniania wapnia i fosforu z pożywienia do krwi, uczestnicząc tym samym w wielu kluczowych procesach fizjologicznych. W sumie bierze udział w 200 reakcjach w organizmie dlatego nazywana jest Hormonem
Długotrwały jej niedobór może spowodować zaburzenia odporności, osteoporozę, nasilenie próchnicy zębów, przyczynia się też do rozwoju chorób serca lub choćby choroby Alzheimera, depresji czy zmian nowotworowych i wielu innych.
Skąd pozyskiwać witaminę D?
Czy Chlorella Pyrenoidosa Sorokiniana i Sok z Młodego Jęczmienia może Nam w tym pomóc?
Oczywiście, że tak
Istnieją dwa źródła, których Organizm pobiera ten cenny Hormon
Opalanie jest dla nas głównym źródłem witaminy D. Gdy oddalamy się od Słońca, gdy nadchodzi jesień i zima, w skórze powstaje zdecydowanie mniej witaminy D. I właśnie wtedy znaczenia nabierają jej źródła żywnościowe
Do produktów żywnościowych, które są znanymi źródłami witaminy D, zaliczamy grzyby, wątróbkę, tłuszcz rybi, jajka…i wielu innych.
I Tutaj przychodzi również znaczącą dawka witaminy D z Energią Słoneczną od Naszej Chlorelli Pyrenoidosa Sorokiniana
Znaczącym źródłem witaminy D jest także Chlorella, a jej regularne spożywanie pomaga rozwiązać jeden z częstych problemów cywilizacyjnych
Tajemnica tkwi w tym, że Chlorella zawiera też inne substancje, które biorą udział w procesach związanych z funkcjami witaminy D.
Chlorella to nie jest jedna odizolowana substancja, która sama bardzo niewiele może zdziałać. Jest źródłem dziesiątek substancji, które działając synergicznie, rozkręcają mechanizm uzdrawiających procesów w całym organizmie
Chlorella Pyrenoidosa Sorokiniana, z wielu powodów, jest fascynującym organizmem
Przyjrzyjmy się jej dwóm składnikom, które w znaczący sposób są związane ze słońcem. To Witamina D i cenny Chlorofil


Chlorella ma najwięcej zielonego pigmentu, Chlorofilu, ze wszystkich źródeł żywności na świecie, jest też w czołówce, jeśli chodzi o zawartość często deficytowej witaminy D ale i innych cennych witamin
CHLOROFIL, PŁYNNE
Chlorofil jest dobrze znanym zielonym barwnikiem roślin. Potrafi gromadzić energię słoneczną i przekształcać ją na energię chemiczną. My, w odróżnieniu od roślin, nie potrafimy sami wyprodukować Chlorofilu. Jest jednak dla nas bardzo korzystny, dlatego dobrze, gdy Zielona Żywność na stałe trafi do naszego jadłospisu. W chirurgii i pielęgnacji Chlorofil jest wykorzystywany ze względu na swoje właściwości gojące. Wspomaga procesy regeneracyjne na uszkodzonej skórze i śluzówkach – granulację i epitelizację. Łagodzi także swędzenie, ból i nieprzyjemny zapach przewlekłych ran. Właściwości dezodorujące sprawdzają się zresztą nie tylko przy zewnętrznym, ale też wewnętrznym użyciu.
Chlorofil potrafi zagoić nasze ciało zarówno od środka, jak i na zewnątrz. Poza tym chlorofil stymuluje procesy krwiotwórcze i jednocześnie pomaga ograniczyć niebezpieczne mutacje komórek.
Sok z młodego zielonego jęczmienia jako jedyny jest też bogaty w ciekawy przeciwutleniacz – tak zwany GIV. Jakby tego było mało, młody jęczmień pełen jest cennych witamin, i to w bardzo dużych dawkach- A, C, E, K, które są niezbędne żeby witamina D (zwana Hormonem) mogła prawidłowego być przyswojona.
Posiada też witaminy z grupy B, kwas foliowy, beta-karoten. Oprócz tego w składzie soku z młodego jęczmienia znajduje się dużo minerałów, zarówno makro- jak i mikroelementów, których regularne spożywanie przynosi korzyści dla organizmu….. także jak sami widzicie nic nie występuje osobno dlatego żaden wyizolowany suplement diety nie naprawi organizmu w przeciwieństwie do Nieocenionych Darów Natury
SOK Z MŁODEGO JĘCZMIENIA
Jest idealnym uzupełnieniem i świetnie współpracuje z Naszą Chlorellą Pyrenoidosa Sorokiniana spożywane razem działają w synergii, czterokrotnie zwiększa się ich działanie na organizm… uzupełniają się dzięki temu szybciej wracamy do Zdrowia
Sok z młodego jęczmienia jest bogatym źródłem witaminy E, która najlepiej się wchłania w towarzystwie innych witamin rozpuszalnych w tłuszczach jak A,K i D…Przyczynia się ona do ochrony komórek organizmu przed uszkodzeniem oksydacyjnym przez wolne rodniki. Jest naturalnym źródłem karotenoidów, chlorofilu, polifenoli roślinnych oraz enzymu SOD, katalizującego dysmutację anionorodnika ponadtlenkowego…
Dodatkowo Nasz Sok z młodych liści jęczmienia nie zawiera błonnika ani glutenu, których nie zdążył jeszcze wyprodukować w swoim krótkim życiu. Jest to dobra wiadomość dla osób, które cierpią na najróżniejsze schorzenia i nie mogą przyjmować tych substancji w żadnej postaci
Dlatego najlepiej Wit D dostarczać przez ekspozycję ciała na słońce wtedy w jesteśmy w stanie przyswoić jej najwięcej w naturalnej formie przyswajalnej bezpośrednio przez komórki
Również w pożywieniu gdzie występuje ona w towarzystwie innych niezbędnych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach A,E,K ale nie tylko, bardzo ważnym elementem jest też Magnez i Inne pierwiastki gdyż tak jak w Naturze witaminy i minerały występują i działają razem w Synergii dzięki czemu organizm przyswaja je w odpowiedniej formie….
Zielona Żywność jest świetnym rozwiązaniem dla każdego gdyż dostarcza Nam WSZYSTKICH Niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witamin i minerałów bezpośrednio przyswajalnych przez Nasze Komórki co sprawia, że organizm sam reguluje wszystkie zaburzone procesy samoregeneracji, oczyszczania w organizmie… dzięki czemu szybko wracamy do Zdrowia
Reasumując pamiętajmy, że Nasze Zdrowie jest w Naszych Rękach