CUKRZYCA

Jak Sok z Młodego Jęczmienia i Chlorella Pyrenoidosa Sorokiniana może Nam pomóc przy Cukrzycy??

Moim zamiarem jest wyjaśnienie, Wam jak bardzo możemy wpłynąć na powstanie i rozwój Cukrzycy, a także innych chorób cywilizacyjnych poprzez własne aktywne podejście i przejęcie odpowiedzialności za swoje Zdrowie☝️

CO TO JEST CUKRZYCA?

Cukrzyca, diabetes mellitus, to choroba przewlekła o wysokiej zachorowalności i umieralności. Obecnie aż 30% ludności w krajach europejskich boryka się ze stanem przedcukrzycowym, ich komórki przestają reagować na insulinę i rozwija się u nich insulinooporność. Cukrzyca w skali całego świata nabrała właściwie charakteru epidemii😳😱

Postrzegam ją jako realne zagrożenie, ponieważ wyraźnie obniża jakość życia chorych. Leczenie powikłań cukrzycowych jest bardzo kosztowne, przy czym w większości przypadków, działając profilaktycznie – możemy cukrzycy zapobiec!

Cukrzyca to grupa kilku chorób, których wspólnym znakiem jest wysoki poziom cukru we krwi (hiperglikemia). Rozwija się wskutek niedoboru insuliny, niedostatecznego działania insuliny (insulinooporność) albo wskutek łącznego działania tych czynników.

Jednym z czynników w głównej mierze wpływających na rozwój choroby jest skład mikroflory jelitowej☝️

NASTĘPSTWA I POWIKŁANIA CUKRZYCY

Cukrzyca bywa chorobą progresywną, która u większości prowadzi do przewlekłych powikłań narządowych (uszkodzenie oczu, nerwów, naczyń, nerek). Przy nieleczonej lub źle leczonej cukrzycy powikłania narządowe pojawiają się wcześniej. U cukrzyków występuje 2-3 razy większe ryzyko powikłań naczyniowych (na przykład zawał serca, udar), które są najczęstszą przyczyną ich śmierci. Wśród tych powikłań, oprócz wyżej wymienionych, jest też uszkodzenie nerek a nawet ich niewydolność😳

Borykający się z Cukrzycą mają zaburzenia odporności, są bardziej podatni na infekcje i zakażenia grzybicze, wolniej goją im się rany. Typowym wśród najczęstszych powikłań cukrzycy jest zespół stopy cukrzycowej, który często prowadzi do amputacji kończyny😱

ZATEM JAK ZIELONA ŻYWNOŚĆ MOŻE NAM W TYM POMÓC???

Wpływ Zielonej Żywności na CUKRZYCĘ jest jednoznacznie pozytywny i kompleksowy. Długotrwałe spożywanie Zielonej Żywności jest dla cukrzyka wielką korzyścią. Jęczmień i Chlorella Pyrenoidosa Sorokiniana są wskazane dla pacjentów z cukrzycą typu 1 i 2. Różnorodne badania, krajowe i zagraniczne, na zwierzętach i z udziałem ludzi, pokazują, że sok z młodego jęczmienia i alga Chlorella Pyrenoidosa wzmacniają działanie insuliny, poprawiają jej wykorzystanie w organizmie, zwiększając wrażliwość komórek zarówno na własną insulinę – endogenną (u osób z cukrzycą typu 2), jak i na insulinę egzogenną – podawaną w postaci wstrzykiwań (u osób z cukrzycą typu 1). Dzięki temu obniżają i stabilizują poziom cukru we krwi, a następnie także hemoglobiny glikowanej (tak zwanego „długiego cukru”, który wskazuje średnią glikemię 60 dni wstecz).

Zielona Żywność pomaga w lepszym równoważeniu choroby i w efekcie ogranicza lub opóźnia wystąpienie powikłań narządowych😍

Jakie SĄ INNE MECHANIZMY DZIAŁANIA ZIELONEJ ŻYWNOŚCI??

Bardzo korzystne jest działanie błonnika, zawartego w Zielonej Żywności. Błonnik wpływa na ośrodek sytości w mózgu, ma wysoki indeks sytości. Spożywanie Zielonej Żywności może pomóc cukrzykowi w zmniejszeniu kaloryczności pożywienia i ilości przyjmowanych węglowodanów, a tym samym zapobiec otyłości. Ponadto hamuje wchłanianie cukru, pomaga ustabilizować poziom cukru we krwi, oszczędza insulinę. Potrafi obniżyć poziom cholesterolu. Odżywia mikrobiom jelitowy, poprawiając odporność i zmniejszając ryzyko rozwoju chorób zapalnych, w tych chorób autoimmunologicznych.

Poprzez utrzymanie zdrowego mikrobiomu. Skład mikroflory jelitowej ma związek z występowaniem cukrzycy. Nierównowaga mikrobiomu może być przyczyną cukrzycowych zaburzeń metabolicznych. Poprawiając poziom glukozy we krwi i utrzymując zdrową mikrobiotę, można zapobiec cukrzycy a nawet całkowicie z niej wyjść!!

Czyż to nie WSPANIAŁE?!

Zielona Żywność ma działanie przeciwzapalne, oczyszczające i odżywcze w stosunku do mikrobioty jelitowej (błonnik, chlorofil, CGF i inne).

Dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy, jakimi są witaminy (A, E, C, B6), flawonoidy (saponaryna, lutonaryna, glikozyd izowiteksyna), beta-karoten, luteina, selen, cynk, enzymy przeciwutleniające (dysmutaza nadtlenkowa, glutation). Przeciwutleniacze zwiększają wychwytywanie wolnych rodników, zmniejszając w ten sposób uszkodzenie komórek i innych struktur. Przy rozwoju cukrzycy i jej powikłaniach znaczącą rolę odgrywają procesy zapalne i stres oksydacyjny, dlatego przeciwutleniacze znajdują zastosowanie zarówno w zapobieganiu, jak i w leczeniu cukrzycy. Hiperglikemia (sama w sobie) nasila stres oksydacyjny, czyli powstanie wolnych rodników (głównie reaktywnych form tlenu), które bezpośrednio reagują z komórkami i na przykład przyspieszają rozwój blaszki miażdżycowej.

Również poprzez dostarczenie witaminy D(Hormonu )a większość zachodniej populacji cierpi na jej deficyt. Dostateczna ilość witaminy D może między innymi zapobiec rozwojowi cukrzycy. Zmniejsza także nadwrażliwość komórek dendrytowych na autoantygeny, dzięki czemu zmniejsza zapalną reakcję autoimmunologiczną a jest ona zawarta w Chlorelli.

Poprzez dostarczenie wielocukrów, czyli cukrów złożonych, które wpływają na uczucie sytości i ogólny poziom energii. Nasz organizm trawi je wolniej (wolniejsze uwalnianie glukozy), a dzięki temu poziom insuliny zwiększa się stopniowo, nie jak w przypadku cukrów prostych.

Saponaryna z Jęczmienia kontroluje u cukrzyków poziom cukru po posiłku, reguluje tworzenie glukozy.

Długo mogłabym jeszcze pisać o uzdrawiającym działaniu Naszej Zielonej Żywności Soku z Młodego Jęczmienia i Chlorelli Pyrenoidosy Sorokiniany… Podstawa Zdrowia to Zdrowe Nawyki Żywieniowe i to jest Fakt☝️

Wierzę, że teraz już rozumiecie, jak wielką rolę w procesie zachowania Zdrowia i rozwoju choroby odgrywacie Wy sami, poprzez codzienny wybór stylu życia, nawyki żywieniowe i ruchowe oraz aktywne eliminowanie stresu, na który wszyscy jesteśmy narażeni. Stres w zasadniczy sposób wpływa na Zdrowie Naszej Mikroflory Jelitowej i naszych jelit!!

Hipokrates mówił, że wszystkie choroby zaczynają się w jelitach i z pewnością nie mijał się z prawdą☝️

Sami macie możliwość wpłynięcia na powstanie i rozwój cukrzycy, ale też innych chorób cywilizacyjnych, jakimi są choroby układu krążenia, nowotwory czy choroby neurodegeneracyjne. Na tej drodze ku Zdrowiu możecie po prostu zaufać Naszej Zielonej Żywności, oprzeć się na Zielonym Skarbie, który Wszyscy mamy do dyspozycji!!

💚

Lubię przypominać Wam i sobie😉 jakie są wyjątkowe korzyści Naszego Soku z Młodego Jęczmienia i CHlorelli Pyrenoidosy Sorokiniany…Szkoda byłoby nie wydobyć tego Skarbu, skoro już go odkryliśmy😍

Co o tym sądzicie?

Reasumując pamiętajmy że Nasze Zdrowie jest w Naszych Rękach 💚

Więc jeśli nie spożywasz jeszcze Naszego Soku z Młodego Jęczmienia i Chlorelli Pyrenoidosy Sorokiniany najwyższej jakości na rynku 💚..a chciałbyś zacząć swoją przygodę z Zieloną Żywnością i zakupić np w Zestawie 3+1Gratis 25% taniej to zostaw komentarz pod postem lub napisz do Mnie wiadomość prywatną klikając w link – jestem Doradcą od Zielonej Żywności i można zamówić przeze mnie😍

Zapraszam do kontaktu 👇👇👇

https://m.me/sylwiasylwiasylwiasylwias

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *