Jakie korzyści niesie ze sobą spożywanie Naszej Zielonej Żywności w Ciąży, w Połogu, podczas Laktacji???
Spożywanie Naszej Zielonej Żywności niesie ze sobą mnóstwo korzyści dla Zdrowia Mamy i Dzieciątka!!
Jęczmień i Chlorella Pyrenoidosa Sorokiniana są przede wszystkim bardzo zdrowymi produktami żywnościowymi. Zawierają dużą ilość substancji, które mają kluczowe znaczenie w okresie ciąży. Warto wspomnieć o wysokiej zawartości kwasu foliowego, który lepiej przyjmować w Zielonej Żywności niż w tabletkach. Duża zawartość żelaza pomaga zapobiegać, często występującej w okresie ciąży, anemii.
Bogactwo dobrze wchłanialnych witamin i minerałów przynosi korzyści kobiecie i dziecku. Warto podkreślić występowanie znacznej ilości witamin: D, K2 i B12, których często brakuje w pożywieniu. Dla rozwoju mózgu dziecka bardzo ważna jest cholina, którą znajdziemy w Jęczmieniu i Chlorelli, a także kwasy tłuszczowe – omega 3 i omega 6, zawarte w aldze. Chlorella nie jest znaczącym źródłem jodu. Możemy go dostarczyć, w razie potrzeby, spożywając inne produkty żywnościowe, na przykład glony morskie.
Większość ludzi w społeczeństwie zachodnim cierpi na niedobór przeciwutleniaczy, które są ważne dla ochrony komórek i DNA. Z tego powodu nasze komórki szybciej się starzeją, powstaje też więcej uszkodzeń prowadzących do zmian nowotworowych w komórkach. Ponadto niedobór przeciwutleniaczy u płodu zwiększa ryzyko powstania wad rozwojowych. Jęczmień i Chlorella są bogatym źródłem przeciwutleniaczy. W ten sposób znacząco przyczyniają się do rozwoju zdrowia dziecka, zapobiegają wadom rozwojowym i pomagają naprawić już naruszone komórki i uszkodzone DNA dzięki czynnikowi P4D1 w soku z młodego jęczmienia
Doświadczenia wskazują, że ciało kobiety ciężarnej spożywającej Nasz Jęczmień i Chlorellę jest ogólnie w lepszej kondycji. Zielona Żywność przyczynia się do poprawy trawienia, odporności, polepsza nastrój i wytrzymałość psychiczną, pomaga przy zgadze, która jest częsta w ciąży. Oprócz niezliczonych doświadczeń u kobiet w ciąży istnieją też badania naukowe, ukierunkowane na korzyści ze spożywania Chlorelli w ciąży. Wykazano w nich, że spożycie Chlorelli zmniejsza ryzyko wystąpienia anemii, wysokiego ciśnienia tętniczego, obrzęków nóg, białkomoczu i cukrzycy ciążowej
Ogólnie lepszy stan organizmu poprawia też przebieg porodu i przyspiesza późniejszą rekonwalescencję. Zielona Żywność wspomaga procesy krwiotwórcze, przyspiesza gojenie ewentualnych zranień (można zastosować też do zewnętrznej aplikacji), a dzięki wysokiej zawartości błonnika pomaga przywrócić prawidłową perystaltykę jelit po porodzie. Pomaga kobiecie lepiej poradzić sobie z wahaniami hormonalnymi po porodzie, wspomaga psychikę i poprawia jakość, z reguły sporadycznego, snu
Jęczmień i Chlorella wspomagają tworzenie mleka matki. Oprócz ilości wyraźnie poprawiają też jego jakość. Mleko matki spożywającej Jęczmień i Chlorellę jest bardziej wartościowe pod względem odżywczym, zawiera więcej przeciwciał, chroniących dziecko przed infekcjami, a jednocześnie ma w sobie mniej chemikaliów, które w normalnych okolicznościach w dużej ilości przenikają tą drogą do ciała dziecka. Duża zawartość przeciw-utleniaczy, głównie kolorowych karotenoidów, powoduje lekko żółte zabarwienie mleka matki. Jeśli w ciele jest dość przeciwutleniaczy, organizm odkłada je na zapas między innymi w skórze, dlatego skóra dziecka może mieć żółtawy odcień. Nie chodzi o żółtaczkę ani przedawkowanie witaminy A, której Zielona Żywność nie zawiera. Dostarcza do organizmu tylko prekursor witaminy A, konieczny do jej wytwarzania, a ciało następnie wytwarza ją w zależności od potrzeb.
Wszystkie te zalecenia dotyczą wyłącznie Chlorelli i Jęczmienia Naszej Firmy
Reasumując pamiętajmy że Nasze Zdrowie jest w Naszych Rękach
Wokół stosowania Chlorelli w ciąży panuje spory szum informacyjny…
zaleca się kuracji detoksykacyjnej aby matka nie detoksykowała dziecka przez
łożysko czy podczas karmienia piersią….
W rzeczywistości dobrej jakości terapeutycznej Chlorella Pyrenoidosa
jest nie tylko bezpieczna w czasie ciąży i laktacji, ale wręcz pożądana.
Spróbuję Wam po krotce wyjaśnić jak to jest ogólnie z detoksykacją podczas ciąży i karmienia piersią
Niewiele osób jednak wie, że
blisko połowa substancji chemicznych zgromadzonych w organizmie
matki przenika do organizmu dziecka….tak Moi Drodzy
Dlatego nie zaleca się kuracji detoksykacyjnych, które jeszcze zwiększyłyby ilość
substancji chemicznych przechodzących do organizmu dziecka
duże obciążenie chemiczne!
dziecka w macicy i mogą powodować problemy również po urodzeniu.
Dlatego też nawet małe dzieci mogą doświadczyć „detoksu” przy zmianie diety
(własnej i karmiącej matki). Także ich ciało ma się z czego oczyszczać….
Spożywanie Zielonej Żywności prowadzi co prawda do detoksykacji, ale…. Chlorella jest
w stanie efektywnie usuwać obciążające substancje z organizmu matki,
przede wszystkim z kałem
wpływ na struktury komórkowe.
Dla przykładu
Wpływ Chlorelli analizowano na przykład w badaniu z udziałem 151 kobiet w ciąży….
Reasumując wysokiej jakości terapeutycznej, czysta Zielona Żywność jak Sok z Młodego Jęczmienia i Chlorella Pyrenoidosa jest bezpieczna i wskazana w czasie ciąży i podczas trwania laktacji
Nie powoduje wzmożonego przenikania substancji chemicznych do organizmu dziecka, a wręcz przeciwnie znacznie je obniża i jednocześnie ogranicza dalsze wchłanianie chemikaliów zmijejszając ich negatywne oddziaływanie na organizm zarówno matki, jak i dziecka
O korzyściach płynących ze spożywania Zielonej Żywności w tym pięknym okresie można by było pisać bez końca więc korzystajcie z Młodego Jęczmienia i Chlorelli Pyrenoidosa bo dajemy Wam gwarancję, że są naprawdę Czyste i Bezpieczne w przeciwieństwie do większości Innych zielonych produktów dostępnych na rynku…
….Bo Zdrowie jest Najważniejsze
Zielona Żywność dla kobiet w ciąży jest perfekcyjnym pożywieniem💚