CZY JĘCZMIEŃ I CHLORELLĘ WARTO SPOŻYWAĆ RAZEM?

Witam serdecznie Wszystkich 💚

Często pytacie mnie czy wskazane jest spożywanie Soku z Młodego Jęczmienia Razem z Chlorellą?

Dziś odpowiem na Wasze pytanie ☝️

Otóż….

Używanie samego Soku z Młodego Jęczmienia lub Chlorelli Pyrenoidosa Sorokiniana jest zawsze znaczącą korzyścią dla organizmu, jednak używanie obu rodzajów zielonej żywności razem przyniesie znacznie większe korzyści dla organizmu gdyż spożywanie razem zwiększa czterokrotnie ich działanie na organizm ☝️

Jeżeli używasz obu rodzajów zielonej żywności, nie musisz stosować tak dużych dawek, a jej działanie w tym przypadku zwielokrotni się (efekt synergiczny). Mówimy jednak o spożyciu zielonej żywności w ciągu jednego dnia, a nie o spożywaniu produktów wspólnie☝️

Chlorella oczyszcza jelita, dlatego Jęczmień bardziej się wchłania i działa lepiej☝️ Przyspieszone przez Jęczmień czyszczenie tkanek dzięki czynnikowi P4D1, który naprawia nasze komórki DNA 🧬jest wtedy dzięki Chlorelli przyjemniejsze.

Dzięki algom znaczna część uwolnionych obciążających substancji opuszcza przewód pokarmowy, a oczyszczanie wtedy się mniej uzewnętrznia np. na skórze. Chlorella Pyrenoidosa Sorokiniana jest jak gąbka,która obsorbuje toksyny, kwasy, metale ciężkie,toksyny polekowe czy popromienne i wyprowadza je z organizmu w moczu czy kale ☝️

Oba rodzaje zielonej żywności mają wiele wspólnego w swoim składzie (na przykład witaminy, minerały, pierwiastki śladowe, Chlorofil, aminokwasy i kwasy nukleinowe, przeciwutleniacze). Algi, w przeciwieństwie do jęczmienia, zawierają na przykład nierozpuszczalny błonnik, ważną dla detoksykacji sporopoleninę, naturalny antybiotyk chlorelin lub CGF (czynnik wzrostu, który czterokrotnie przyspiesza wzrost normalnej flory jelitowej i wspiera regenerację zdrowych komórek).

Ponadto jęczmień zawiera w swoim składzie, w porównaniu z algami, silne przeciwutleniacze oraz większą ilość enzymów trawiennych, aminokwasów i substancji polifenolowych. Nie zawiera nierozpuszczalnego błonnika. Oba produkty są Bezglutenowe ☝️

Korzyścią dla organizmu jest nie tylko ilość poszczególnych substancji, ale przede wszystkim ich synergiczne działanie😉 Dlatego zielonej żywności nie pojmujemy tylko jako zestawu pojedynczych składników odżywczych, ale jak bardzo bogate i użyteczne dla organizmu ludzkiego naturalne źródło substancji, które wzajemnie potęgują swoje działanie😍

Kompleksowa zdrowa żywność, w tym Jęczmień i Chlorella, pozwalają organizmowi wykorzystać to, czego właśnie potrzebuje, i łatwo wydalić te substancje, których posiada nadmiar. Dlatego nie dochodzi do przedawkowania żadnej substancji….i to jest cudowne …. Dlatego Nasza Zielona Żywność Sok z Młodego Jęczmienia i Chlorella Pyrenoidosa Sorokiniana są bezpieczne dla Dzieci i Dorosłych ,dla każdego żywego organizmu,który chce wrócić do Zdrowia 💚

To czysta Natura ..tak jak i my pochodzimy od Natury 💚

Dlatego warto do Niej wrócić bo tylko Ona jest w stanie Nas Uzdrowić 💚

4 thoughts on “CZY JĘCZMIEŃ I CHLORELLĘ WARTO SPOŻYWAĆ RAZEM?”

  1. Bardzo polecam oczyszczanie organizmu tą metodą. W miesiąc pozbyłam się ostrej anemii i lesniewskiego crona . Zielonki pije już od roku i cieszę się zdrowiem . Bóle endometrialne puściły już po 2 miesiącach

    1. Witam serdecznie 💚

      Jestem Doradcą ds Zielonej Żywności Funkcjonalnej proszę do Mnie napisać na Masssnger👇
      https://m.me/sylwiabekierjedzzdrowo
      lub zadzwonić pod numer telefonu 👇
      +48519530704
      Dawkowanie ustalamy indywidualnie w zależności od potrzeb, stanu i możliwości organizmu…to pożywienie więc można raz,dwa i trzy razy dziennie mniejsze porcje 😉

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *