GLUTEN A SCHORZENIA UKŁADU POKARMOWEGO!

Celiakia, Sibo, Jelito Drażliwe i inne schorzenia przewodu pokarmowego🤔

Czy Nasza Zielona Żywność jest faktycznie BEZGLUTENOWA i może Nam pomóc w pozbyciu się tych schorzeń? 🤔

Dziś odpowiemy na bardzo częste i oczywiste pytanie, na które mamy bardzo prostą odpowiedź. Pytanie dotyczy występowania (lub lepiej braku) Glutenu w Naszych Produktach 🤔

Najczęściej pytacie nas czy Gluten występuje w Naszych zielonych produktach Soku z Młodego Jęczmienia i Chlorelli ??

Dla pewności od razu Was wyprzedzę i w skrócie odpowiem…

Otóż NIE…😍

Nasza Zielona Żywność jest BEZGLUTENOWA 😍

Gluten w Naszej Zielonej Żywności Nie występuje…

💚

Jęczmień jako roślina uprawna oczywiście należy do zbóż, a zatem także w jego dojrzałych ziarnach znajdziemy glikoproteiny glutenowe.

To jak to jest w przypadku naszych zielonych produktów ?

Wyjaśnijmy to sobie – bez ściemniania i bez Glutenu 🌞

Nasza Firma jako największa firma w branży Zielonej Żywności Funkcjonalnej na rynku spotyka się z nie do końca uczciwymi praktykami konkurencji, oferującej niskiej jakości, a jeśli chodzi o gluten, wręcz niebezpieczne produkty😳

Najczęściej przy tym są to „produkty z trawy” – Jęczmień, pszenica lub różne mieszanki, które zgodnie z deklaracjami mają być bezglutenowe, jednak przeczą temu wyniki analiz laboratoryjnych. Przyczyną tego bywa niedotrzymanie właściwego procesu uprawy. W przypadku traw zbiór roślin może nastąpić w zbyt późnej fazie wzrostu, gdy w roślinach są już zawiązane kłoski z ziarnami….I chociaż ani kłosów, ani ziaren nie widać na polu i na roślinach, one już tam są. Dlatego przetwarzana później biomasa zawiera glikoproteiny „glutenowe” (w przypadku pszenicy jest to gluten, w przypadku jęczmienia – tak zwana Hordeina).

To jest produkcyjne niechlujstwo, które jednak psuje opinię na temat zielonej żywności jako takiej, ale przede wszystkim zagraża zdrowiu konsumentów🤔

Według szacunków, na Celiakię cierpi w przybliżeniu 1% populacji, alergię na gluten ma też około 1%, a nieceliakalną nietolerancję glutenu ma około 3–6% populacji. To zdecydowanie nie jest mało i wydaje się, że te liczby nie spadają…😔

Jednak w przypadku Wszystkich Naszych Produktów nie musicie mieć żadnych obaw🥰

Naszą odpowiedzialnością i naszą pracą jest dbanie o to, aby jakiekolwiek Wasze obawy nie miały podstaw gdyż …

WSZYSTKIE NASZE PRODUKTY KONTROLUJEMY LABORATORYJNIE POD KĄTEM OBECNOŚCI (BRAKU) GLUTENU

🌞

Robimy tak w odniesieniu do wszystkich naszych produktów, także tych, w których z ich biologicznej natury gluten nie może występować jak alga Chlorella🌞

Kontrolujemy w ten sposób wszystkie dostawy produktów, przy czym wynik analizy laboratoryjnej jest zawsze poniżej 5 mg/kg, czyli poniżej progu detekcji laboratoryjnej (mimo że jako bezglutenowy, zgodnie z obowiązującą legislatywą, może być oznaczony produkt z zawartością glutenu do 20 mg/kg). Wszystkie produkty testujemy w niezależnych laboratoriach.

Stosujemy i szanujemy zasadę Hipokratesa: Primum non nocere – Po pierwsze nie szkodzić💚💚

Jaka jest korzyść spożywania Soku z młodego Jęczmienia i Chlorelli Pyrenoidosy Sorokiniany przy zaburzeniach ze strony przewodu pokarmowego Celiakii, Sibo i innych schorzeniach przewodu pokarmowego ??

🌿profilaktyka, gdyż zielona żywność działa silnie probiotycznie, prebiotycznie co zabezpiecza Nas przed przerostem patogenów

🌿dobrze odżywiony organizm lepiej radzi sobie z obciążeniem, co zmniejsza ryzyko rozwinięcia się wad uwarunkowanych genetycznie. Predyspozycje do celiakii dziedziczymy, ale o tym, czy choroba się rozwinie, głównie decydują czynniki zewnętrzne. Za pomocą pożywienia możemy wpłynąć na włączenie i wyłączenie naszych genów

🌿spożywając zieloną żywność poprawiamy swoją odporność, kondycję fizyczną i psychiczną, dzięki czemu jesteśmy mniej podatni na czynniki wyzwalające

🌿przyspiesza regenerację śluzówki żołądka i jelit, całego przewodu pokarmowego, odbudowuje kosmki jelitowe dzięki czemu uszczelnia jelita

🌿działa silnie przeciwzapalnie, przeciwgrzybiczo, przeciwbakteryjnie

🌿zwiększa wchłanianie substancji odżywczych do krwi

🌿uzupełnia u osób z Celiakią czy Sibo wiele deficytowych substancji odżywczych, jakimi są witaminy: D, K, B12 i inne z grupy B lub np. żelazo, wapń dzięki czemu zapobiega też Nowotworom, Osteoporozie, Cukrzycy, zaburzeń Tarczycy, Anemii, Zapaleniu Stawów i wielu innym chorobom cywilizacyjnym

🌿 przywraca gospodarkę kwasowo-zasadową dzięki czemu bakterie, grzyby, pasożyty i inne patogeny nie maja szans na przerost

🌿jej działanie przeciwzapalne występuje dodatkowo nie tylko w przewodzie pokarmowym, ale również w innych tkankach, uszkodzonych przez nieszczelne jelita

🌿jelito odzyskuje zdolność do regeneracji i ponownego zwiększenia swojej powierzchni wchłaniania co sprawia, że wszystkie procesy w organizmie przebiegają prawidłowo i zwiększa się Nasza odporność

🌿 jest bezpieczna dla malutkich dzieci, kobiet w ciąży i karmiących matek,dla praktycznie każdej grupy wiekowej

💚

Wsparcie przy Chorobach Autoimmunologicznych Zieloną Żywnością sprawia, że można się od Nich uwolnić 😍

To jednak kwestia indywidualna, a sukces zwykle zależy od kompleksowego działania i systematyczności w spożywaniu….

Zielona Żywność, właśnie przez swój kompleksowy wpływ na organizm, przyczynia się w znacznym stopniu do całkowitego ustąpienia objawów mimo iż nie jest lekiem.

2 thoughts on “GLUTEN A SCHORZENIA UKŁADU POKARMOWEGO!”

  1. Bardzo podoba mi się blog, jest pełen informacji, w prosty sposób opisuje działanie zielonej żywności na organizm.

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *