KORZYŚCI Z PICIA ŻYWEGO SOKU Z MŁODEGO JĘCZMIENIA

Kochani zacznę od początku….(długi ale bardzo ważny post 📯)

Moja Droga z Naszą Zieloną Żywnością zaczęła się z powodu problemów zdrowotnych mojego synka … Jak już wspomniałam w którymś poście tutaj na Grupie miał on potężne AZS i mnóstwo Alergi, przez które często lądowaliśmy w szpitalach bo był regularnie stan zagrożenia życia typu opuchlizna twarzy, ręki, krwawienia z odbytu, niegojące się rany z gronkowcem i wiele innych… ciężki czas, w których Medycyna Konwencjonalna rozkładała ręce bo badania Mojego Synka były w normie…ich Normie 🥴 przepisywali tylko cudowne maści, sterydy, które na chwilę maskowały tylko objawy… 😱😱

Wtedy zaczęłam interesować się odżywianiem, oczyszczaniem organizmu, odpornością… Stwierdziłam, że wysokiej jakości żywność, która odżywia i oczyszcza Komórkowo jednocześnie jest podstawą dbania o ZDROWIE, aby organizm był silny i pełen energii. Szukając odpowiedzi i rozwiązania jak pomóc dziecku odkryłam magię Zielonej Żywności, która zagościła na stałe w Moim….w Naszym życiu💚 co w konsekwencji sprawiło, że postanowiłam zostać Doradcą od Zielonej Żywności i pomagać innym wrócić do Zdrowia 💚

Obecnie zajmuje się doradztwem w dziedzinie Zielonej Żywności Funkcjonalnej, odżywiania i zdrowego stylu życia. Wskazuje ludziom drogę, jak żyć zdrowo i zachować siły witalne także w późniejszym wieku, na przykład dzięki Jęczmieniowi i Chlorelli.

Swoim Podopiecznym radzę:

„Jedzcie wysokiej jakości żywność, wysypiajcie się i odnajdźcie swoje źródło życiowej energii”.

🛑

☝️W dzisiejszych czasach pełnych stresu wyraźnie wzrosło zapotrzebowanie naszego organizmu na substancje odżywcze. Z drugiej strony nasza żywność ma nieodpowiedni skład. Jest chemicznie modyfikowana i przetwarzana przemysłowo, co powoduje spadek zawartości naturalnych składników odżywczych w pożywieniu prawie do zera. Brakuje nam białka i zdrowych tłuszczów, witamin i minerałów, błonnika i przeciwutleniaczy, nie mówiąc już o enzymach. Wszyscy z pewnością zgodzimy się, że żywność ma wyraźny wpływ na nasze zdrowie lub rozwój chorób.

🛑Sok z Młodego Jęczmienia stanowi wspaniałe uzupełnienie Naszego Pożywienia.🛑

Pozytywne działania młodych roślinek jęczmienia Egipcjanie wykorzystywali już 5000 lat przed naszą erą. Uważali je za „święty dar od Boga”, który dodawał im energii i siły. My ponownie odkrywamy ten zielony skarb, który dostarcza nam wielu korzyści.

Jakie są więc główne korzyści z picia żywego enzymatycznie Soku z Młodego Jęczmienia?

Otóż 🧐

🌿1. KORZYŚĆ: CHLOROFIL

Chlorofil to najbardziej podstawowy barwnik wszystkich zielonych roślin. Dzięki chlorofilowi do organizmu dociera więcej tlenu, co zwiększa jego wydolność i chroni przed powstaniem środowiska zakaźnego, zapobiega zapaleniom i infekcjom. Poprawia wyniki morfologii krwi, przyspiesza gojenie się ran. Chlorofil ma właściwości oczyszczające i detoksykacyjne. Jego centralną cząsteczką jest magnez, czyli pierwiastek, który uczestniczy w 3 000 reakcji chemicznych w organizmie

W tej formie jest bardziej dostępny dla organizmu niż produkty zawierające magnez, jakie możecie kupić w aptece. Chlorofil to substancja bardzo wrażliwa na ciepło. W temperaturze powyżej 40 °C w cząsteczce chlorofilu następują zmiany, a w zakresie temperatur 70– 80 °C chlorofil jest całkowicie denaturowany, czyli zostaje zniszczony.

🧐

🌿2. KORZYŚĆ: BIAŁKO I WSZYSTKIE AMINOKWASY ESENCJALNE

Jęczmień zawiera około 25% białka. Białko jest dla organizmu jak cegły, z których buduje się dom. Każda komórka w ludzkim organizmie potrzebuje białka do swojego rozwoju, regeneracji i ogólnie do zachowania wszystkich funkcji życiowych. Białko składa się z aminokwasów. Zielony Jęczmień zawiera 18 aminokwasów z 20 istniejących.

Zawiera także 8 aminokwasów esencjalnych (walinę, leucynę, izoleucynę/tzw. BCAA, lizynę, metioninę, treoninę, fenyloalaninę i tryptofan), których organizm nie potrafi sam wytworzyć i musimy mu je dostarczać w pożywieniu, aby otrzymał wszystkie elementy niezbędne do budowy naszego „domu”. Dodatkowo białko jest lekkostrawne i stanowi dla organizmu źródło szybko dostępnej energii.

🛑Np. tryptofan to aminokwas, z którego powstaje serotonina – hormon radości i szczęścia. Bez niego tracimy wewnętrzną równowagę i nie czujemy się szczęśliwi. Wraz ze spadkiem poziomu serotoniny nadchodzi depresja i zmęczenie. Wieczorem organizm przekształca serotoninę w melatoninę, dzięki czemu lepiej zasypiamy🥰🥰

🧐

🌿3. KORZYŚĆ: OGROMNA ILOŚĆ ENZYMÓW

Suszony sok z jęczmienia zawiera wiele ważnych enzymów będących znaczącymi biokatalizatorami wszystkich reakcji chemicznych w organizmie. Bez nich sok z Zielonego Jęczmienia byłby tylko zwykłym płynem, który bez żadnego efektu przeszedłby przez nasze ciało. Bez enzymów swojej funkcji nie mogłyby pełnić żadne witaminy, substancje odżywcze ani aminokwasy.

🛑

W NASZEJ Zielonej Żywności zostaje zachowana znaczna ilość enzymów. Jest to możliwe dzięki technologii bardzo delikatnego przetwarzania soku z jęczmienia, w trakcie którego nie zostaje przekroczona temperatura 31 °C. W wyższej temperaturze giną bowiem wszystkie enzymy. Jeśli dostarczamy do organizmu pokarm poddany obróbce termicznej, jego aktywność enzymatyczna jest zerowa.

🛑

Enzymy są potrzebne do zapewnienia wszystkich funkcji fizjologicznych organizmu, bez nich po prostu nic nie działa.

💚 Zaletą Jęczmienia jest to, że jest żywy i aktywny. Porównałabym to do sterty piasku posypanej cementem. W takiej sytuacji nic się nie dzieje. Ale gdy doda się wody, od razu zaczyna się reakcja.

Enzymy działają dokładnie tak jak woda💚

☝️Jak potwierdzają badania naukowe, sok z jęczmienia zawiera setki enzymów i ponad 20 z nich mamy dokładnie opisanych. Możemy tutaj znaleźć np. dysmutazę ponadtlenkową (SOD), cytochromooksydazę, katalazę, oksydazę lub peroksydazę.

🛑Enzymy są robotnikami, pomagającymi nam budować nasz dom, nasz organizm. Możemy mieć dużo cegieł (białek, tłuszczów i węglowodanów), ale bez robotników (enzymów) i ich pomocników (witamin i minerałów) nic nie zbudujemy, ani nie naprawimy.🛑

☝️☝️ Należy pamiętać, że JĘCZMIEŃ JĘCZMIENIOWI NIERÓWNY!!! Jeśli chcemy dostarczyć organizmowi cenne substancje deficytowe i mieć pożytek z jęczmienia, powinien to być żywy sok z młodych listków, przetworzony delikatnie w niskiej temperaturze. Nie jest to powszechne na rynku zielonej żywności. Dlatego wybrać właściwy, wysokiej jakości produkt.

Na co należy zwrócić uwagę???

🛑W aptece sprzedawane są wyroby zawierające młody jęczmień w formie jasnozielonego proszku, który został wyprodukowany w procesie suszenia młodych pędów i następnie ich bardzo drobnego roztarcia. Produkty wytworzone za pomocą tej technologii zawierają roztarty błonnik, który jest w zasadzie niestrawny. Możemy go wprawdzie stosować przy detoksykacji, ale w istocie działa jak szorstka szczotka w jelitach. Ten surowy błonnik może podrażnić lub nawet uszkodzić naruszoną wcześniej błonę śluzową jelit w naszym organizmie.

🛑Drugą możliwością są preparaty zawierające wytłoczony sok z młodych roślinek, który jest następnie suszony w specjalnym urządzeniu w niskiej temperaturze. Większość takich wyrobów zawiera już jednak stabilizatory w postaci maltodekstryny lub beta-cyklodekstryny. Substancje te gwałtownie podnoszą stężenie cukru we krwi, hamują wzrost probiotyków, negatywie wpływają na niektóre narządy i wywołują reakcje alergiczne.

🛑Trzecią możliwością jest sok wytłoczony bezpośrednio sok z młodego jęczmienia, który nie zawiera wprawdzie chemicznych konserwantów, ale z powodu podatności na wpływy zewnętrzne produkt jest stabilizowany za pomocą pasteryzacji, a zatem o żywej żywności nie może tu być mowy.

❤️

Dlatego jestem wdzięczna za Nasz Sok z Młodego Jęczmienia!

☝️O jego jakość dbamy zdecydowanie bardziej, niż jest to standardowo przyjęte na rynku. Dzięki temu mamy pewność, że w naszym Jęczmieniu wszystkie cenne substancje zostaną zachowane.

🌿4. KORZYŚĆ: JAKOŚĆ UPRAWY JĘCZMIENIA I SPOSÓB JEGO DALSZEGO PRZETWARZANIA

Jęczmień firmy Green Ways to produkt z czystego wysuszonego soku z młodych listków jęczmienia osiągających wysokość 20–25 cm. Listki o takiej wysokości zawierają najwięcej substancji czynnych, za to nie zawierają glutenu.

🌻

Nasz jęczmień jest uprawiany na żyznej glebie, bogatej w substancje odżywcze, zasadniczo bez zastosowania herbicydów, pestycydów i nawozów sztucznych.

Do przetwarzania jęczmienia używa się delikatnej technologii. Zasadniczą rolę odgrywa tu temperatura zaledwie 31 °C, która zapewnia zachowanie enzymów i substancji odżywczych. Produkt nie zawiera żadnych stabilizatorów ani konserwantów.

❤️

Sok z Jęczmienia jest najlepszą szybką przekąską na świecie. Pijmy codziennie żywy sok z Młodego Jęczmienia. Dostarczy nam on prawie natychmiast wszystkich potrzebnych substancji odżywczych, które z pewnością doceni nasz organizm. A dzięki temu będziemy mogli się cieszyć dobrym zdrowiem, dobrą kondycją fizyczną i psychiczną..

Sok z Młodego Jęczmienia świetnie się sprawdza spożywany razem z Naszą Chlorellą Pyrenoidosa , działają w synergii kilkukrotnie zwiększa się ich działanie na gdy spożywany je Razem 😍😍

Także Kochani Pamiętajmy, że ZDROWIE Nasze i Naszej Rodzinny jest w Naszych Rękach i Świadomość tego daje mi Nadzieję💚

SPRAWDŹ INNE NASZE ARTKUŁY W TYM TEMACIE:

JELITO GRUBE – JAK O NIE DBAĆ?
WPŁYW ZIELONEK NA SAMOPOCZUCIE
MIKROBIOM A ZIELONA ŻYWNOŚĆ

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *