Co to jest Kwasica?
Kwasica jest niebezpiecznym powikłaniem poważnych stanów i zagraża zdrowiu oraz życiu. Jednakże sformułowanie „zakwaszenie organizmu” w potocznym użyciu nie ma nic wspólnego z kwasicą. Stosuje się je w kontekście „diety kwasotwórczej”, która rzekomo miałaby znacząco zmieniać pH płynów ustrojowych
Nie ma zapaleń bez kwasów
Każda komórka ludzkiego ciała „żywi się” i wydala. Odpady komórkowego metabolizmu są kwaśne (pH nawet dochodzi do 3)
Rolą limfy jest bieżące opłukiwanie przestrzeni międzykomórkowych z odpadów (kwasów, martwych tkanek, toksyn, itd) i odprowadzanie ich poprzez układ limfatyczny (i węzły chłonne gdzie kwasy są neutralizowane do pH 6-6.5) do nerek, skąd są wyrzucane wraz z moczem. Limfa zawierająca kwaśne odpady nie wpływa do krwiobiegu wbrew temu co uczą na uczelniach medycznych.
Układ limfatyczny to inaczej układ ściekowy organizmu
Drogi oczyszczania organizmu
Problemy zdrowotne zaczynają się kiedy organy eliminacji nie działają na tyle sprawnie by wyrzucać odpady z organizmu wystarczająco szybko. Nerki odpowiadają za eliminację 75% odpadów. Jeśli nerki przestają filtrować to system się „zapycha” i tworzą się zastoje limfatyczne. Odpady są też usuwane jelitami, skórą (trzecia nerka), płucami i pomniejszymi drogami wyjścia. Nie są one jednak przystosowane by usuwać z organizmu dużych ilości odpadów jak nerki. Nerki przestają filtrować z wielu powodów. Stres, niedoczynność nadnerczy i innych gruczołów dokrewnych, zbyt duża ilość złożonych białek w diecie, zwapnienia, itp. Z czasem zastoje limfatyczne są coraz większe, ilość kwasów w organizmie systematycznie rośnie, tężenie kwasów rośnie.
Jeśli na domiar tego człowiek codziennie spożywa kwasotwórcze pożywienie, czyli takie, które jest słabo trawione, raczej gnije i fermentuje w jelitach, to dorzuca ogromne ilości dodatkowych kwasów i toksyn do organizmu. Układ limfatyczny i nerki są mocno przeciążone – przez wiele lat i dekad. W końcu stężenie kwasów jest tak duże, że zaczynają one palić tkanki organów (ZAPALENIE). Powoduje to ich nadczynność a później niedoczynność, wadliwe funkcjonowanie. Stan ten nazywamy systemową kwasicą. Utrzymanie stanu kwasicy przez dłuższy czas prowadzi do uszkodzenia komórek. Przez to mutują, Rakowacieją – NIE MA INNEJ PRZYCZYNY RAKA
Organizm też potrafi
Oczywiście organizm potrafi do jakiegoś stopnia bronić się przez kwasicą. Nadnercza produkują sterydy, wapń jest podkradany (z tkanek łącznych, żył, kości, mięśni, układu nerwowego) po to, żeby zbuforować kwasy. Niestety 99% ludzi ma osłabione nadnercza więc i system buforowania sterydami nie funkcjonuje. Organizm musi więc podkradać wapń (o ile przytarczyce są zdrowe), gromadzi wodę, wytwarza cholesterol oraz śluz. Śluz ten ma za zadanie związać kwasy i ułatwić eliminację jelitem, i innymi drogami poza nerkowymi. Z czasem jednak nadmiar śluzu także staje się problemem – upośledza respirację komórkową organów i gruczołów, zalega w organizmie.
Taka stojąca limfa, nadmiar śluzu, duże ilości kwasów, martwych komórek, zbędnych białek (przy dietach wysokobiałkowych), martwych bakterii, toksyn, metali ciężkich jest idealnym siedliskiem dla patogenów, pasożytów. Można to porównać do sytuacji kiedy w naszym domu zatka się kanalizacja, a śmieci nikt nie wywozi przez wiele lat. My na bieżąco, codziennie korzystamy z toalety, myjemy się i produkujemy śmieci. Przyroda nie znosi pustki i ruszają z pomocą mikroorganizmy i pasożyty.
Dlaczego zakwaszenie jest tak niebezpiecze?
99% „chorób” ma swój początek w KWASICY ORGANIZMU, w niewydolnym układzie limfatycznym, osłabionych organach eliminacji odpadów z limfy. W zależności od miejsca występowania zniszczeń kwasami i toksynami, występują różne objawy, którym lekarze przyklejają wymyślne etykietki („choroby”) i próbują leczyć je bez zwracania uwagi na Przyczynę problemu
Jak sobie radzić?
Czy w dzisiejszych czasach gdzie ogólnodostępna, przetworzona, naszpikowana konserwantami, pestycydami Żywność jest wszędzie ??
Moi Drodzy
Tutaj właśnie Nasza Zielona Żywność Funkcjonalna Sok z Młodego Jęczmienia i Chlorella Pyrenoidosa Sorokiniana najwyższej jakości, czystości na rynku przychodzi do Nas z pomocą
Tylko naturalne, czyste żywe enzymatycznie pożywienie jest Ratunkiem dla każdego żywego organizmu
Dlaczego akurat Zielona Żywność?
Czy Sok z Młodego Jęczmienia i Chlorella Pyrenoidosa Sorokiniana może Nam pomóc w odzyskaniu kondycji zdrowotnej?
Otóż Moi Drodzy
Zielona Żywność
wspiera organizm Kompleksowo.
Delikatnie Oczyszcza i Odżywia Komórkowo
Dostarcza mu szeroką gamę składników odżywczych, włącznie z tymi, których brakuje w obecnie przemysłowo przetwarzanej żywności. Jest źródłem witamin, minerałów, pierwiastków śladowych, chlorofilu, wszystkich niezbędnych aminokwasów, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, enzymów, przeciwutleniaczy i innych unikalnych substancji.
Wspomaga naturalne procesy detoksykacji organizmu, a tym samym pomaga na bieżąco, delikatnie i bezpiecznie czyścić nasz organizm już z poziomu komórkowego.
Jęczmień i Chlorella to świetne prebiotyki, które poprawiają stan mikrobiomu jelitowego.
Obydwa rodzaje Zielonej Żywności pomagają organizmowi przywrócić i rozwinąć naturalne procesy samoregeneracji, która jest naturalną funkcją każdego żywego organizmu, wspierają odporność, cały metabolizm, równowagę hormonalną, kondycję fizyczną i psychiczną oraz dobre funkcjonowanie wszystkich narządów naszego organizmu.
Także jeżeli nie spożywasz jeszcze Naszego Soku z Młodego Jęczmienia i Chlorelli Pyrenoidosy Sorokiniany najwyższej jakości na rynku a chciałbyś zacząć Swoją Zieloną Przygodę, Drogę do Zdrowia to zapraszam do mnie do kontaktu
Jeżeli chciałbyś zakupić Nasze Zielone Produkty np w Zestawie 3+1Gratis 25%taniej i otrzymać darmowe doradztwo podczas trwania kuracji to napisz, zostaw komentarz pod postem lub zapraszam do kontaktu na PRIV klikając w link
Wasz Doradca Sylwia Bekier